Vragen

Veel gestelde vragen over WordSpeed.

Mijn kind is de Aliencode van WordSpeed kwijt.

Als u inlogt in uw ThinkMaster account, ziet u de Aliencode staan bij de gegevens van uw kind.

Kan ik het lettertype van de woordjes of zinnen vergroten?

Dat kunnen wij voor u instellen. Stuur hiervoor een e-mail via de contactpagina met als onderwerp ‘Vergroten lettertype’ en vermeld in de toelichting de voor- en achternaam van uw kind.

Waar kan ik WordSpeed oefenen?

U gaat naar www.wordspeed.nl en kunt daar inloggen met de Aliencode.

Waar vind ik de Aliencode voor WordSpeed?

Om in te loggen in WordSpeed gebruikt u de Aliencode die in het profiel van het kind staat. U vindt dit onderaan in een grijs vakje. De code bevat tekens zoals $ & * en is 6 posities lang.

Het niveau is te hoog. Is dit in te stellen?

WordSpeed is volledig aanpasbaar aan het niveau van uw kind en groeit mee met de prestaties.
Het leesniveau kunt u veranderen in het Profiel van het kind met het getal in het vakje DLE. Raadpleeg de leerkracht voor het juiste getal. De grootte van het lettertype en de tijden kunnen wij voor u aanpassen. Vraag ons even via het contactformulier.

Hoe meld ik een technisch probleem?

help@thinkmaster.nl is het mailadres voor technische problemen, die na formele registratie gestructureerd afgehandeld worden. Op de link in de bevestigingsmail staan ook de veelgestelde technische vragen alvast beantwoord.

Wat is dyslexie en hoe kan WordSpeed helpen?

Dyslexie is een hot item op elke basisschool en middelbare school van Nederland. 20% van de Nederlandse basisschoolleerlingen heeft in meer of mindere mate moeite met lezen. Toch krijgt maar 3,8% de diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie, op grond waarvan deze kinderen hulp wordt aangeboden. Lees verder…

 

Hoe snel merk ik resultaat bij mijn kind?

Al na vier weken trainen met WordSpeed kan uw kind resultaat merken. U moet daarvoor samen met uw kind minimaal 10 minuten per dag oefenen. Als u inlogt in uw ThinkMaster Account, ziet u de dagelijkse leesprestaties van uw kind op het ThinkMaster Dashboard. In een overzichtelijk schema ziet u hoe lang er is getraind, hoeveel woorden en zinnen correct zijn gelezen, het oefenniveau, enzovoort.

Hoe lang moet mijn kind oefenen?

Hoe lang uw kind moet oefenen, hangt af van heel veel factoren. Hoe groot was de achterstand in technisch lezen voordat uw kind begon met WordSpeed? Heeft uw kind frustraties opgebouwd over het niet zo goed kunnen lezen? Hoeveel aandacht en concentratie kan uw kind opbrengen? Ons advies is daarom om minimaal 10 minuten per dag te oefenen. Als u inlogt in uw ThinkMaster Account, ziet u op het ThinkMaster Dashboard overzichtelijk op een rij wat de dagelijkse leerprestaties van uw kind zijn: hoe lang er is getraind, hoeveel woorden en zinnen correct zijn gelezen, het oefenniveau, enzovoort.

WordSpeed intro stopt, wat nu?

Zowel op iPad als Androïd tablets breekt WordSpeed af als er teveel andere taken in de achtergrond open staan.
Bij iPad: dubbelklik op de ronde knop en veeg alle sessies weg. Start Safari opnieuw en start WordSpeed. Zorg dat er geen andere tabbladen open zijn.
Bij Androïd dubbelklik op de Home-knop en kies ‘Alles wissen’. Start daarna de standaard browser of Chrome en start WordSpeed.

Wat is de opzegtermijn voor WordSpeed?

Uw abonnement op WordSpeed is per maand opzegbaar. U regelt dat eenvoudig door een bericht te sturen via de contactpagina. Ook indien u geen app meer afneemt, blijft uw account bestaan. Als u in de toekomst opnieuw gebruik wilt maken van onze remediërende apps, bijvoorbeeld voor een ander kind, dan hoeft u niet opnieuw alle gegevens in te vullen om een abonnement op een app af te sluiten.

Hoe is de privacy van de resultaten van mijn kind gewaarborgd?

Wij doen niets met de persoonlijke gegevens van uzelf of uw kind(eren). Daarvoor houden wij ons aan strikte privacyregels. De individuele gegevens van uw kind zijn alleen zichtbaar voor u en de mensen aan wie u zelf toegang hebt verleend om mee te kijken in het ThinkMaster Dashboard, zoals een leerkracht of intern begeleider. Wij maken uitsluitend gebruik van geanonimiseerde data voor statistische doeleinden.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt!

Geen probleem. Klik op het inlogscherm op ‘Wachtwoord vergeten’. Dan ontvangt u een e-mail met een link om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Waarom betaal ik per kind?

U koopt een abonnement per kind en per app omdat WordSpeed een remediërende app voor individuele training is. De app past de moeilijkheidsgraad automatisch aan de vooruitgang van uw kind aan. Zo bereiken we het optimale leereffect én is het voor ieder kind – dus ook voor úw kind – leuker en uitdagender om te blijven oefenen. Wij blijven investeren in apps met leeromgevingen die zich aanpassen aan de leeftijd en vorderingen van kinderen. Zodat uw kind ook op latere leeftijd gebruik kan maken van een passende leeromgeving.

Hoe kan ik de vooruitgang van mijn kind volgen?

Als u inlogt in uw ThinkMaster Account, ziet u op het ThinkMaster Dashboard de dagelijks de leerprestaties van uw kind. In een overzichtelijk schema ziet u hoe lang er is getraind, hoeveel woorden en zinnen correct zijn gelezen, het oefenniveau, enzovoort. Heeft u abonnementen voor meerdere kinderen? Dan ziet u de gegevens van ieder kind in uw dashboard. Zo kunt u per kind de individuele vorderingen volgen.

Hoe kan de leerkracht of andere begeleider de vooruitgang van mijn kind volgen?

U kunt iedereen die u wilt laten ‘meekijken’ naar de vorderingen van uw kind een uitnodiging sturen via uw ThinkMaster Account,. Vul bij het onderdeel ‘Meekijkers’ in het profiel van uw kind, de naam en het e-mailadres van de meekijker(s) in. Daarmee nodigt u deze persoon met een e-mail uit om de leerprestaties van uw kind in het ThinkMaster Dashboard te bekijken.  Hebt u meerdere abonnementen? Dan kunt u per abonnement een uitnodiging versturen om mee te kijken naar de vorderingen van uw kind in het dashboard.

Hoe kun je beter begrijpend lezen en hoe kan ThinkMaster helpen?

Het gaat in Nederland niet goed met de leesvaardigheid. Vooral met begrijpend lezen – ofwel echt snappen wat er wordt bedoeld – is het zorgelijk gesteld, deels door onderwijs dat in gebreke blijft. Lees verder…

Hoe krijg ik het beste beeld?

Voor de grootste weergave en de mooiste spelomgeving is het aan te bevelen de browser full-screen te zetten met de functie toets f11 of pf11 rechtsboven op het toetsenbord van de PC.

Wat is dyscalculie en hoe kan ThinkMaster helpen?

Dyscalculie is een fenomeen dat de laatste jaren meer aandacht krijgt op basisscholen in Nederland. Toch is dyscalculie nog een ondergeschoven kindje in vergelijking met de manier waarop dyslexie tegenwoordig wordt aangepakt – met vergoedingen en extra ondersteuning bij de diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie. Lees verder…

Mijn kind is een radende lezer. Helpt WordSpeed?

Bij kinderen die vooral radend lezen is het beter om het Palm lettertype te gebruiken. Dit lettertype staat voor een perceptueel verzwaard lettertype. Het gebruik van dit lettertype is bedoeld om de radende lezers te stimuleren meer nauwgezet naar de woorden en zinnen te kijken. Hieronder een voorbeeld van het door ons gebruikte Palm lettertype. Indien u dit wilt toepassen voor uw kind, kunt u ons een berichtje sturen via het contactformulier.